“Cinta SMAK 1″ lyric

In case you want to pretend to be a SMAK 1 student, or you just want to show up at SMAK 1 reunion for free food, the first identity check gonna be singing this song.

Cinta SMAK 1

Bersama kami datang, bersama kami b’lajar
Menuntut ilmu ‘tuk masa depan
Dan jadi harapan bangsa
SMAK 1 lah tempat kami
SMAK 1 lah cinta kami
Di SMAK 1 lah kita jaya
Itulah semboyan kami
Kami bangga padanya dan berjanji ‘kan setia
Kami tidak ‘kan mengecewakan
Kami menjaga citramu SMAK 1
Berdoa s’lalu padaNya
Belajar dan bekerjalah
Maju terus dan pantang mundur
Di SMAK 1 kita jaya
Advertisements

BLITZ? (part 2)

Hmm..cerita selanjutnya mengenai BLITZ…

Haha..hari kayak gini masih aja nyeritain BLITZ yang udah kuno.

BLITZ memang adalah event yang sulit untuk dilupakan. Dana yang kami dapatkan kali ini lumayan besar. Dengan persiapan yang matang, acara ini bukan hanya sukses, tetapi juga spektakuler!

Saat pertandingan-pertandingan olahraganya, cuaca sangat mendukung. Tidak ada hujan, tidak ada mendung. Saking mendukungnya, sampai-sampai tidak ada awan berani mendekat. Mataharipun seolah mau melihat pertandingan lebih dekat, sungguh dekat, dan terangnya bersama kehangatannya membakar semangat kami, dan terlebih lagi membakar kulit kami. Memang doa panitia berkekuatan besar.

Lalu ada upacara penutupan (closing ceremony) yang heboh, bahkan satu hari itu jauh lebih utama dari hari-hari pertandingan, meskipun seharusnya menu utama idealnya kompetisi.Hmm…mungkin lain kali adain konser aja kali! Ga usah lomba-lomba segala. Atau mungkin panitianya dipisah: panitia utama (closing ceremony), dan sampingan (lomba dan lain-lain).

Konser di acara penutupan itu memang sudah saya tunggu-tunggu. Kenapa? Berteriak-teriak, melompat-lompat, bernyanyi di tengah lautan manusia, bersama hajaran musik keras, sampai kepala sakit, tenggorokan meradang, dan tubuh pegal adalah kegiatan dalam konser yang selalu kuinginkan setidaknya setahun sekali. Mungkin memang hanya boleh setahun sekali, karena setiap konser seolah mengurangi umur. Esok harinya setelah konser yang berakhir subuh, aku terbangun dengan kepala berat, suara yang habis, dan badan yang lemas. Setahun sekali memang cukup.

Sedikit komentar mengenai dua pengisi acara utama:

  1. Maliq dkk memang jago. Kualitas musik mereka memang jempolan. Tapi sepertinya musik mereka lebih baik dalam bentuk file atau CD saja. Penampilan mereka tidak bisa menggetarkan hati atau membuat saya bersemangat.
  2. Glen Fredly memang rajanya closing ceremony. Singkat kata, penampilan Glen bahkan lebih memukau dari terakhir kali saya melihatnya di Closing DHDM Cup. Puas bener gara-gara Glen di hari penutupan. ^^

Ngomong-ngomong, jika anda penasaran muka saya seperti apa, pria yang berpose di belakang itu cukup mirip dengan saya. Saya hanya sedikit lebih kurus. Silakan bayangkan! ^^

Harapan

Harapan untuk Anton yang akan segera memasuki jenjang baru. Semoga menjadi pengingat dan juga peringatan yang baik.

+ Menjadi sabar

+ Menjadi murah senyum

+ Menjadi orang yang ramah

+ Menjadi orang yang rajin

+ Menjadi mandiri

+ Berhati-hati dalam berbicara

+ Rajin berdoa, ke gereja, dan baca alkitab

+ Menjadi rendah hati

+ Mendapatkan lebih banyak teman

+ Dapat menciptakan, mempertahankan, bahkan mengembangkan hubungan baik dengan orang lain

Amin. Semoga di masa depan ketika melihat post ini lagi, Anton sudah berubah sesuai harapan.

Where The Skype are You?

Skype is a software application that allows users to make voice calls over the Internet. Calls to other users within the Skype service are free, yes, FREE!

Oprah oftenly uses Skype on her shows. She even described it as Jetson’s televiewing technology. Remember when you see on Star Wars or Star Trek or Doraemon when the characters talk to each other screen-to-screen like face-to-face? We have it now. And yes, this software makes us think that everything we see on old days futuristic movies  is no longer fiction.

I’ve just installed it recently and my respond was: Whooaah! Cool!

And when I did my first video call with my (also) newbie friend: What the heck?! Dude, is this a joke?! Damn cool!

Yeah, Skype is new for me and I love it. You can call for free, and have a video call for free, and it also has IM feature (not special).

Look at my amazing cutscenes with Skype!

(Who said you can’t see ghost? With webcam, you can! And with Skype, you can even talk to her!)

(Who said you can’t talk to alien monster? You can even make a documentation of her life in a safe distance with Skype!)

Skype is cool!

try it here: http://www.skype.com

Morning Glory!

Pada pagi hari tanggal 8 Mei 2010, saya mendapatkan berita gembira dari koran Kompas dan website “penerimaan UI”. Saya dinyatakan diterima di fakultas Manajemen Universitas Indonesia.

Tuhan begitu baik mengijinkan saya diterima langsung melalui SIMAK UI.

Saya sangat senang, terutama karena memang saya hanya mendaftar di UI, dan setelah menghadapi sendiri SIMAK UI serta melihat cukup banyak teman tidak diterima, saya sempat menjadi pesimis. Tetapi ternyata saya diterima!

Hahaha…

“Alice in Wonderland” (you know what?!)

I think you already know the story of Alice’s Adventures in Wonderland. She discovers a bottle labelled “DRINK ME”, which causes her to shrink. A cake with “EAT ME” on it causes her to grow to such a tremendous size her head hits the ceiling. With notable side characters like White Rabbit, the Chesire Cat, Mad Hatter and his hare. A children classic.

But probably there are some facts that you don’t know.

I found out that Lewis Carrol, the writer of the story is the pseudonym of Charles Lutwidge Dodgson, an English author, mathematician, logician, Anglican deacon, and a photographer. Now, do you ever wonder how could somebody imagine such nonsense realm? There was this migraine called Alice in Wonderland Syndrome, not coincidentally named after Lewis’ work. He suffered from this syndrome which also known as micropsia and macropsia, it is a brain condition affecting the way objects are perceived by the mind. The patient with the Alice in Wonderland syndrome has a feeling that their entire body or parts of it have been altered in shape and size. The eyes themselves are normal, but the sufferer ‘sees’ objects with the wrong size or shape or finds that perspective is incorrect. This can mean that people, cars, buildings, etc. look smaller or larger than they should be, or that distances look incorrect; for example a corridor may appear to be very long, or the ground may appear too close. The syndrome is usually associated with visual hallucinations. Remember Alice shrinks and grow?! Lewis also suffered from a form of epilepsy in which consciousness is not always completely lost, but altered to a fantasy world, and in which the symptoms mimic many of the same experiences as Alice in Wonderland.

Lewis’ life shrouded in mystery. At least four complete volumes and around seven pages of text are missing from Dodgson’s diaries. The loss of the volumes remains unexplained; the pages have been deliberately removed by an unknown hand. Some said it was connected to his romance which was objected by his family, some said it has something to do with his pedophilia.  Who knows?

By the way, Queen of Hearts is not The Red Queen. The Queen of Hearts is part of the deck of card imagery which is present in the first book while the Red Queen is representative of a red chess piece, as chess is the theme present in the sequel. Many adaptations have mixed the characters, causing much confusion.

Source:

http://migraineforefront.blogspot.com

http://en.wikipedia.org